Restaurants in Molivos

U mag er zeker van zijn, u zal niet omkomen van de honger of de dorst. Het dorp bied een grote variëteit in restaurants, tavernas, bars,... Van Pita en pizza tot en met de traditionele Griekse keuken met een ruim aanbod in verse vis en vlees gerechten. We starten met ons overzicht in het begin van het dorp om tot slot te eindigen in de haven. Op het einde van deze pagina geven we u graag nog enige info over de Griekse eetcultuur op restaurant. "Let's eet The Greek Way!"

Vanaf dat u in Mithimna - Molivos toekomt kan u naast de "Open Air Cinema" reeds kennis maken met de eerste eetgelegenheden. Hier in de hoofdstraat richting haven, kan je terecht voor een drankje, ijsje, pizza, pita,giros, ....


Mithimna is ook bekend om zijn restaurants met overhangende terrassen die een prachtig uitzicht bieden over de zee, s'avonds kan je hier ook genieten van een diner met zonsondergang. Reserveren is zeker aanbevolen!. 



Om deze restaurants en tavernas te bereiken dient u natuurlijk het dorp op de heuvel in te trekken. 





Mithimna heeft heel veel restaurants die al jaar en dag de zelfde uitbaters hebben. Zoals bv. het bekende Tropicana gelegen op een mooi pleintje in het dorp onder de oude plataan. Sinds een aantal jaar kan je ook terecht bij de buren van Geia Mas.



Alvorens we naar de haven trekken zijn er ook een aantal restaurants te vinden die aan de zee en het strand van Mithimna  liggen.


Op de hoofdweg naar de haven zijn er ook een aantal restaurants en bars te vinden die je uitzicht geven op de zee en haven.



Restaurants in de haven

In de haven van Mithimna vind je een ruim aanbod van restaurants en bars waar je tevens een ruim aanbod zal vinden van dagverse vis en kalamari.  Ontbijt, lunch of diner, een frappe, wijn of biertje. Van s'morgens tot in de nachtelijke uurtjes word je hier verwend.


Waar gaan we eten, wel het maakt niet echt veel uit. Houd er enkel rekening mee dat een fancy uitzicht van de zaak of meubilair niet bepalend is voor de kwaliteit van je eten, het bepaalt enkel de prijs die je betaalt.... Wij zeggen altijd, daar waar de Grieken zitten, daar is het o.k. en de prijzen, de kaarten liggen op tafel zodat je ze vooraf al kan bekijken. De meeste menukaarten zijn zelfs in diverse talen.


Verse vis, waar kan hij korter bij zijn dan in de haven. Met de menukaart is het wel even opletten, in de meeste restaurants zal de prijs van de vis er op staan per kilogram en dus niet per portie. Gewoonlijk krijg je de vis ook nog te zien voor hij op de grill  wordt klaargemaakt. Vergeet dus ook je frietjes, salade, eventueel een sausje, niet afzonderlijk te bestellen. De vis was immers per Kg, de rest is dus veelal een optie. Ook de Kalamari en de sardientjes zijn een aanrader.






De Griekse eetcultuur verschilt met deze wat Belgen en Nederlanders gewend zijn. In Griekenland gaat men vooral laat eten en denkt men niet in de hokjes van een menukaart. Laten we dus een keertje eten "The Greek way" Iedereen krijgt een leeg bordje voor zich. Alle gerechten worden gewoon besteld en komen in het midden van de tafel te staan, dit op het moment dat de keuken ze klaar heeft. Frietjes en groentjes zijn een optie. Er wordt geen rekening gehouden met voor- en hoofdgerechten. Alle gerechten worden gedeeld met iedereen en de ouzo is niet langer een aperitief, maar wordt gewoon tijdens gans de maaltijd gedronken. Yamas & Kali Orexi! Doe er ook nog wat live muziek bij en je avond kan niet meer stuk!


Hierbij nog een paar sfeerbeelden na een leuke avond


Deel deze informatie via de facebook button

Ten gevolge de COVID-19 situatie is het spijtig genoeg niet uitgesloten dat in 2022 een aantal zaken tijdelijk of zelfs permanent gesloten zijn.